MAAK EEN EINDE AAN PLASTIC AFVAL

Ons doel is een minimale impact op het milieu. Daarom zal adidas tegen 2024 volledig overgaan op gerecycled polyester. Polyester is het meest gebruikte materiaal in onze producten vanwege de geweldige eigenschappen voor sportprestaties. Het droogt snel en is superlicht. Nu al wordt het grootste deel van onze voetbalshirts en hardloopschoenen bewuster gemaakt.

Reduce. Reuse. Recycle. Repeat.

Door gerecycled polyester te gebruiken, verminderen we de impact op het milieu met 20-60% in vergelijking met nieuw polyester. Het proces verbruikt minder water, chemicaliën en energie tijdens de productie. Het vermindert ook de hoeveelheid CO2-uitstoot die in onze atmosfeer terechtkomt. In plaats van nieuw polyester te maken uit olie, recyclen we plastic afval zoals flessen.

GERECYCLEDE MATERIALEN. GOEDE PRESTATIES.

Wees gerust, we zullen nog steeds dezelfde stijl, hoge prestaties en duurzaamheid leveren, terwijl we de impact op het milieu aanzienlijk verminderen. Alle gerecyclede adidas-producten zijn getest om te garanderen dat ze aan onze hoogste kwaliteitsnormen voldoen en vrij zijn van schadelijke chemicaliën.

MAAK JOUW AANDEEL

Verminder uw milieu-impact door uw kleding minder vaak en met koud water te wassen, de machine te vullen en de lijn te drogen. Denk bij het weggooien van kleding aan doneren, ruilen of recyclen. Wil je meer doen? Vind meer ideeën over hoe u duurzamer kunt leven op de adidas-blog GamePlan A.